Blog

Cooking

Sla je (culinaire) slag!

Over sla
Sla, wie kent het niet? In mijn land denk ik dat iedereen wel weet wat sla is. We kennen misschien niet alle soorten sla, maar zeker wel een paar. Dat klinkt misschien heel gewoon, maar eigenlijk is dat het niet. Voor veel groenten is dat geen vanzelfsprekendheid. Te vaak ontmoet ik kinderen (en zelfs volwassenen!) die niet weten hoe bijvoorbeeld een prei eruit ziet (ze kennen alleen het zakje gesneden ringetjes in de supermarkt). Sla, dat kennen we gelukkig wel allemaal en ik geloof dat in Nederland zelfs nagenoeg 100% van de mensen wel eens sla eet. Dat is best geweldig, vind je niet? Sla is dan ook een prachtige groente. Het zit boordevol smaak en goede voedingsstoffen, maar bevat nauwelijks calorieën en al helemaal geen vet. Populair dus bij wie aan de lijn doet! Zelf vind ik sla vooral lekker, veelzijdig en gemakkelijk. Echt een groente met de meest ideale afstand van krop (of plant) tot bord, want sla pluk ik veelal pas op het laatste moment, echt pal voor het moment van serveren en genieten.