Blog

Beauty & Gezondheid

Kom mee naar buiten allemaal!

Zodra het voorjaar begint, bloeit ook mijn culinaire creativiteit weer op. Werkelijk niets inspireert mij meer in de keuken, dan de wisseling van seizoenen. Elk seizoen kent prachtige producten, maar niet één seizoen biedt een rijkdom aan producten en mogelijkheden als de lente. Met een uitgebreid ‘nieuw’ vers assortiment, zijn tegelijkertijd ook de culinaire mogelijkheden groter: de tuin wordt mijn keuken en eetkamer.

Een mespuntje lente is genoeg om al mijn zintuigen open te zetten. Bij de eerste zonnestralen drink ik mijn koffie in de tuin, mijmer ik over weelderige moestuinen en dwingen mijn ogen de bloesem uit hun knopjes. Kom maar op, ik ben er klaar voor! De voorpret alleen al, is leuk. Na maanden van voornamelijk donkere dagen, kleuren grijze luchten nu hemelsblauw en maakt dor en kaal plaats voor fris en groen in alle tinten. Een bron van inspiratie!

Velen associëren salades met het lente en zomerseizoen. Al maak ik het hele jaar door salades in alle mogelijke variaties, ook ik verlang er naar om straks weer uit eigen tuin te kunnen plukken. Sla kent vele variaties en een groot deel daarvan kun je heel eenvoudig zelf telen, zelfs al heb je geen grote tuin. Pluksla, veldsla en bijvoorbeeld rucola groeien al in een grote pot of balkonbak. Met deze slasoorten maak je overigens niet alleen heerlijke salades maar tal van verschillende gerechten zoals zelfs soep of stamppot. Er gaat niets boven de smaak van zelf geteelde groenten.

Na de grote saladeschalen van de afgelopen maanden, verlang ik nu weer naar mijn eigen ‘to go’ variaties. Je weet wel, zo’n salade die je gemakkelijk meeneemt in je tas zodat je in je lunchpauze een zonnig parkbankje op kunt zoeken om eindeloos te genieten. De mogelijkheden zijn talrijk, dus blijf niet binnen zitten maar kom mee naar buiten allemaal!

Culinaire groet,
Larisse van der Haar-Buijze (Nederland)
auteur |culinair schrijver | tv-kok |trainer-coach

Kom mee naar buiten allemaal!

Saladeverhaal door

Larisse

Larisse

food blogger

Koken, bakken en het schrijven van recepten is al jarenlang mijn grote passie en ik breng heel wat uurtjes in mijn keuken door. In 2010 heb ik mijn bedrijf Larisse® opgericht en later dat jaar... Lees verder

Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten en seizoensgroente!