Blog

Moestuin tips

Grow your own! - Update 8 juni

Al jaren heb ik mijn eigen moestuin waarin ik diverse groenten teel. Iedere week schrijf ik een verslag over de afgelopen week, waarin ik van heel dichtbij laat zien hoe de groenteteelt in zijn werk gaat en hoe leuk het is om je eigen groenten te telen!
Wat een heerlijke dagen.

8 juni 2014: 

Het is nu echt zomer. Aangezien ik vorige week flink onkruid heb gewied, is er nu weinig werk. Het accent komt nu te liggen op het oogsten. En dat begint nu steeds meer te worden. Na kritiek op de foto van vorige week, heb ik de oogst nu gefotografeerd op de enige platte ruit die er nog ligt. Zo beter? :)

Na de wekelijkse bak aardbeien, sla en de komkommers zijn er nu ook peultjes. Best wel lastig om te vinden, die groene peultjes in het groene gewas [ton sur ton]. Maar ze zijn wel erg lekker, bijvoorbeeld in de sla na blancheren en afkoelen. Zo bij een biertje, pak ik ook een lekker pittig radijsje. En ik heb, noodgedwongen, nog een rij knoflook geoogst en ook enkele rode uitjes. Deze zijn nog veel te jong, maar een heel gebied is aangevreten door de woelmuizen.
Op zich zijn het mooie beestjes, maar met een een bijzonder irritante eigenschap om zaden en wortels te eten. Dit geldt ook voor de slakken. Zij hebben al enkele, net opgekomen bonenplantjes opgevreten. Daarom heb ik schelpen om de plantjes gestrooid. De schelpen hebben scherpe randjes en daar houden slakken niet van. Het lijkt aardig te helpen, maar niet voor alle plantjes. Het is allemaal natuur.
Net zo goed als de bessen, bramen en kersen die rijpen in de zon. Nog een week of twee en dan kan het grote oogsten beginnen. Ondertussen genieten we rustig verder....

Grow your own! - Update 8 juni

Saladeverhaal door

stevenvanpaassen

stevenvanpaassen

Kookliefhebber

Ik ben opgegroeid tussen de groente in het dorp Den Hoorn, een regio waar veel telers hun groente telen.  Ik heb tuinbouw gestudeerd en ben uiteindelijk terechtgekomen op de Communicatie... Lees verder

Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten en seizoensgroente!