Blog

Moestuin tips

Grow your own! - Update 5 mei

Al jaren heb ik mijn eigen moestuin waarin ik diverse groenten teel. Iedere week schrijf ik een verslag over de afgelopen week, waarin ik van heel dichtbij laat zien hoe de groenteteelt in zijn werk gaat en hoe leuk het is om je eigen groenten te telen!

5 mei 2014: 

Vandaag een vrije dag van de baas gekregen en dat gecombineerd met het mooie weer werd dus een dagje moestuin. Deze keer wederom volop onkruid wieden. Met name de heermoes groeit tegen de klippen op. Nu het gewas buiten wat groter wordt, wordt schoffelen zonder schade steeds moeilijker. Dus alles met de hand wieden en volop water gieten, want het is al weken erg droog.

Minder schadegevoelig zijn de woelmuizen. Ze hebben mijn rijtjes rode biet gevonden en er lekker huisgehouden. Ik zal volgende week nog een nieuw rijtje bietjes zaaien. Een ander drama is wel de groene asperge. Van de mooie wortelpruiken is weinig meer over. Ik was er al bang voor, want de eerst zo mooi en stevig uit de grond geschoten scheuten, groeide niet door. Een scheut is zelfs geheel weg gekrompen. Ik ga er vanuit dat mijn grond te zwaar is voor asperge. Jammer.

De rest groeit eigenlijk prima. Ook bijvoorbeeld het fruit. Ik haal zo nu en dan een paar rupsen uit de bladeren, maar de aardbeien, appels, peren, kersen, bessen en bramen groeien gestaag. 

In de kas staan de sla, tomaten, peper en komkommer er prima bij. Maar goed dat er vorige week een scherm is gehangen, want de zon is al erg scherp.

Vooralsnog onderhouden en vertroetelen dus; en - soms met een biertje in de hand - wachten op de oogst.

Grow your own! - Update 5 mei

Saladeverhaal door

stevenvanpaassen

stevenvanpaassen

Kookliefhebber

Ik ben opgegroeid tussen de groente in het dorp Den Hoorn, een regio waar veel telers hun groente telen.  Ik heb tuinbouw gestudeerd en ben uiteindelijk terechtgekomen op de Communicatie... Lees verder

Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten en seizoensgroente!