Blog

Moestuin tips

Grow your own! - Update 30 maart

Al jaren heb ik mijn eigen moestuin waarin ik diverse groenten teel. Iedere week schrijf ik een verslag over de afgelopen week, waarin ik van heel dichtbij laat zien hoe de groenteteelt in zijn werk gaat en hoe leuk het is om je eigen groenten te telen! 

30 maart 2014:

Het lijkt wel zomer! Boven de moestuin cirkelden dit weekend vrolijk klepperend een groepje ooievaars over en op weg naar huis had ik constant een bbq-lucht in mijn neus. Ook het gewas groeit volop. Ik ben maar flink aan het planten gegaan. Zo zijn de gezaaide tuinbonen, erwten en rode kool geplant. Ik heb ook nog planten gekocht van spitskool, witte kool, venkel en chineese kool. Daarnaast heb ik pastinaak en rode krootjes gezaaid. Al met al raakt de moestuin al aardig gevuld, terwijl in de zaaibakken nog snijbiet, gele bietjes, rode Salanova en little gem zich een weg naar de tuin aan 't groeien zijn en in het hok aardappelen en aardperen aan het voorkiemen zijn.

Voor straks in de kas heeft mijn schoonvader voor mij Coeur du Boeuf-tomaten en extreem hete pepers gezaaid. Ik heb thuis in de vensterbank, mini- en midi-komkommer gezaaid. Dit jaar teel ik geen augurken meer. Ik krijg ze niet lekker, dus ik koop wel voor een habbekrats een lekkere pot vol bij de Jumbo...

Het fruit heeft er ook zin in. De bessen geven hun eerste blaadjes, de eerste bloesem van de peer is uit en de knoppen van de appel, kers en druif staan op knappen. En er komt weer een week met volop zon en 15 tot 20 graden aan. Wat een luxe! 

Grow your own! - Update 30 maart

Saladeverhaal door

stevenvanpaassen

stevenvanpaassen

Kookliefhebber

Ik ben opgegroeid tussen de groente in het dorp Den Hoorn, een regio waar veel telers hun groente telen.  Ik heb tuinbouw gestudeerd en ben uiteindelijk terechtgekomen op de Communicatie... Lees verder

Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten en seizoensgroente!