Blog

Grow your own! - Update 28 juli

Al jaren heb ik mijn eigen moestuin waarin ik diverse groenten teel. Iedere week schrijf ik een verslag over de afgelopen week, waarin ik van heel dichtbij laat zien hoe de groenteteelt in zijn werk gaat en hoe leuk het is om je eigen groenten te telen!

28 juli 2014: 

Zo 's ochtends vroeg is het heerlijk rustig. Zeker met het mooie, droge weer van het weekeinde. Na een heerlijk ontbijt met mijn vrouw Marion op zondagochtend was er was veel te doen, want de moestuin moest 'vakantieklaar' worden gemaakt. Beetje raar dat je op het toppunt van de oogst een paar weken weggaat. Maar ja, dat betekent de moestuin zo schoon mogelijk van onkruid maken en het oogsten van alle nu te eten groenten. Ook de kas moest worden aangepakt. De komkommerplanten begonnen steeds meer onder het spint te komen. Als daaraan de komende weken niets wordt gedaan, tref ik bij terugkomst een bende aan. Dus heb ik de komkommerplanten tot zo'n 50 cm boven de grond afgeknipt. Ik hoop dat deze planten opnieuw met fris blad beginnen uit te lopen en over enkele weken weer vruchten geeft. Bij de tomaten heb ik nog wat mest gegooid voor een extra gift voeding. Ze moeten produceren tot zover mogelijk in oktober.

En eindelijk heb ik, met hulp van Jacob, de druiven gekrent. Het was al aan de late kant [geen tijd wegens voetbal], maar nog wel nuttig. De eerste blauwe druiven waren al te eten...

Over eten gesproken; dit is uiteraard de tijd van het eten van groenten en fruit. Zo eet ik nu bijna elke ochtend twee crackers met verse aardbeien! Heerlijk!! Er is zelfs zoveel, dat we het zelf niet op kunnen eten. Dus kunnen we de groenten weggeven [wat ook gebeurd] of kunnen we de groenten inmaken. Dat laatste doe ik bijvoorbeeld met de tomaten. Wassen, koken, door de zeef en je hebt heerlijke tomatensap. Deze kun je invriezen of in potten bewaren voor een winterse verse tomatensoep of tomatensaus.

Grow your own! - Update 28 juli

Saladeverhaal door

stevenvanpaassen

stevenvanpaassen

Kookliefhebber

Ik ben opgegroeid tussen de groente in het dorp Den Hoorn, een regio waar veel telers hun groente telen.  Ik heb tuinbouw gestudeerd en ben uiteindelijk terechtgekomen op de Communicatie... Lees verder

Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten en seizoensgroente!