Blog

Moestuin tips

Grow your own! - Update 24 augustus

Al jaren heb ik mijn eigen moestuin waarin ik diverse groenten teel. Iedere week schrijf ik een verslag over de afgelopen week, waarin ik van heel dichtbij laat zien hoe de groenteteelt in zijn werk gaat en hoe leuk het is om je eigen groenten te telen!

24 augustus 2014: 

Het weerzien met mijn moestuin, na een kleine drie weken vakantie in het ruige Duitsland, gaf mij, denk ik, een beeld gelijk aan het terugzien van een lang verloren, zwervende zoon: verwilderd, woest, maar rijper en volgroeid. De grond was verzadigd van de vele gevallen regen; de gewassen zwaar en groen; de onkruiden welig en chaotisch. Kortom, een prima situatie om weer mee aan de slag te gaan.

Ik ben vooralsnog gaan oogsten. En er was voldoende voorhanden; andijvie, sla, bietjes, wortels, boontjes, courgette, komkommers, tomaten. En ook weer nieuwe producten, zoals de pompoen, eerste zwarte mais en de eerste echte rijpe vijgen. En vanuit de zware zompige grond heb ik ook een rijtje eerste (te) kleine, harde aardappels bevrijd. 

Na de tijd van zaaien en groei is het nu vooral de periode van oogsten, want veel nieuws komt er niet meer bij. Met deze lage temperaturen, regen en langzaam minderend licht komt de herfst voelbaar naderbij. Tijd dus voor het genieten van de oogst. Dat heb ik ook gedaan met Marion, Anke, Jacob en de barbecue. Heerlijke tomatensoep vol met verse kruiden. Vervolgens gegrilde stukken courgette, tomaat en de zwarte mais met een lekkere rode poon. En toe verse bessen en vijgen met honing uit de bbq. 

Grow your own! - Update 24 augustus

Saladeverhaal door

stevenvanpaassen

stevenvanpaassen

Kookliefhebber

Ik ben opgegroeid tussen de groente in het dorp Den Hoorn, een regio waar veel telers hun groente telen.  Ik heb tuinbouw gestudeerd en ben uiteindelijk terechtgekomen op de Communicatie... Lees verder

Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten en seizoensgroente!