Blog

Moestuin tips

Grow your own! - Update 23 februari

Al jaren heb ik mijn eigen moestuin waarin ik diverse groenten teel. Iedere week schrijf ik een verslag over de afgelopen week, waarin ik van heel dichtbij laat zien hoe de groenteteelt in zijn werk gaat en hoe leuk het is om je eigen groenten te telen! 

23 februari 2014:

Wat een weekend; bijna lente! De rabarber is al boven de grond! Ik heb zowel zaterdag als zondag lekker in de moestuin gewerkt en al snel kon de jas uit. Kon lekker veel doen. Ik heb nu de hele schutting achter de bessen van Hedera geschoond. Twee kruiwagens vol... Daarnaast weer een vracht paardenmest gehaald en over de grond verspreid. Deze heb ik eerst geëgaliseerd ofwel de grote brokken gespitte grond klein en glad geharkt. Daarbij is helaas mijn hark in tweeën gebroken. Samen met mijn kleine schoffel, die ook is geknakt. Ik was iets te fanatiek.... Volgende week zal ik de mest nog de grond in moeten spitten.

Onder het platte glas heb ik sla en andijvie gepland. De bloemkool staat er prima bij.

En in het kasje, waar het echt een lekkere temperatuur was, heb ik een grote andijvie voor mijn collega Sabrina geoogst. Daarna heb ik er ook voorgekiemde spinazie en raapstelen gezaaid. Met deze temperaturen wordt dat een geheid succes. 

Grow your own! - Update 23 februari

Saladeverhaal door

stevenvanpaassen

stevenvanpaassen

Kookliefhebber

Ik ben opgegroeid tussen de groente in het dorp Den Hoorn, een regio waar veel telers hun groente telen.  Ik heb tuinbouw gestudeerd en ben uiteindelijk terechtgekomen op de Communicatie... Lees verder

Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten en seizoensgroente!