Blog

Moestuin tips

Grow your own! - Update 22 maart

Al jaren heb ik mijn eigen moestuin waarin ik diverse groenten teel. Iedere week schrijf ik een verslag over de afgelopen week, waarin ik van heel dichtbij laat zien hoe de groenteteelt in zijn werk gaat en hoe leuk het is om je eigen groenten te telen! 

22 maart 2014:

De meteorologische lente is begonnen en prompt kreeg ik van de week een foto te zien van de moestuin van mijn Duitse collega Petra. Daar stond de sla, andijvie en wat niet al meer vrolijk buiten te groeien. Voor hier is dat nog iets te enthousiast en ik hoop voor hen dat er in Welver geen pittige nachtvorst meer komt. 

Toch is ook bij mij vandaag de eerste planting de vollegrond van mijn moestuin in gegaan. Wegens het in de afgelopen 'winter' geheel ontberen van vorst en veel uurtjes zon is de grond al aardig op temperatuur. Ook de weersverwachtingen zijn niet ongunstig. Geen nachtvorst, normale temperaturen, een beetje zon en regen. Prima weer dus voor de eerste prei en plantuien in de linker strook grond achter de kruiden en bloemkoolplanten.

De zaaisels in het kasje gaan goed, maar ik ben deze vergeten te fotograferen. Zowel de snijbiet, gele bietjes, Salanova, peulen en tuinbonen zijn al flink boven de grond. Volgende week kunnen de peulen en tuinbonen wellicht al naar buiten. De zaden van de pastinaak hebben iets meer tijd nodig.

Wat betreft het fruit zijn de knoppen van de peer opengebarsten. De bloemen zitten echter nog in de knop. Die van de vossebes staan al open tussen de lichtgroene blaadjes. Ook aan de zwarte en rode bessenstruiken komt iets van groen. Stap voor stap begint de bruin-grijze moestuin iets groener te worden.

Grow your own! - Update 22 maart

Saladeverhaal door

stevenvanpaassen

stevenvanpaassen

Kookliefhebber

Ik ben opgegroeid tussen de groente in het dorp Den Hoorn, een regio waar veel telers hun groente telen.  Ik heb tuinbouw gestudeerd en ben uiteindelijk terechtgekomen op de Communicatie... Lees verder

Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten en seizoensgroente!