Blog

Moestuin tips

Grow your own! - Update 21 juli

Al jaren heb ik mijn eigen moestuin waarin ik diverse groenten teel. Iedere week schrijf ik een verslag over de afgelopen week, waarin ik van heel dichtbij laat zien hoe de groenteteelt in zijn werk gaat en hoe leuk het is om je eigen groenten te telen!

21 juli 2014:

Wat een spectaculair weekend: van warm naar tropisch en weer terug naar warm. De gewassen hebben het zwaar te verduren gehad; vooral die in de kas. Maar door goed water te geven en vooral die heerlijke buien daarna is alles nog prima uitgekomen.

Uiteraard was de oogst weer goed: ik heb een heel rijtje sla weggesneden, volop snijbiet, prei, rode en gele kroot en een pracht van een andijvie. Naast de komkommers nu ook steeds meer tomaten en peper uit het kasje. Ook blijf ik nog steeds aardbeien plukken. Drie keer in de week eet ik crackers met heerlijk verse aardbeien met het ontbijt. Wat een luxe! Ook komen de bramen er nu aan. Deze pluk ik en vries ze in. Als alle bramen zijn geplukt, haal ik alles uit de vries en kook deze dan in 1x tot sap of jam. Heerlijk voor later.

Ook lekker voor later zijn de zoete mais; geen gele maar, als het goed is, zwarte kolven. De planten komen reeds in bloei, met het stuifmeel op grote pluimen in de lucht en de stampers in een mooie pluim langs de stam. Ook de lathyrus staat weer prachtig in bloei. Het zijn die lieflijke pastelbloemen die de zomer een heerlijke kleur geven. 

Grow your own! - Update 21 juli

Saladeverhaal door

stevenvanpaassen

stevenvanpaassen

Kookliefhebber

Ik ben opgegroeid tussen de groente in het dorp Den Hoorn, een regio waar veel telers hun groente telen.  Ik heb tuinbouw gestudeerd en ben uiteindelijk terechtgekomen op de Communicatie... Lees verder

Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten en seizoensgroente!