Blog

Moestuin tips

Grow your own! - Update 21 april

Al jaren heb ik mijn eigen moestuin waarin ik diverse groenten teel. Iedere week schrijf ik een verslag over de afgelopen week, waarin ik van heel dichtbij laat zien hoe de groenteteelt in zijn werk gaat en hoe leuk het is om je eigen groenten te telen!

21 april 2014: 

Tijdens de Pasen gaat de groei gewoon door... of eerder, de groei begint weer. Want afgelopen week is het eventjes rustig geweest, met 's nachts temperaturen richting vriespunt en overdag soms net boven de tien. Gelukkig was er wel volop zon. En wind uit het oosten, dus lekker droog. Het mag van mij best wel een beetje meer regenen [vooral als het 's nachts is...].

Ik ben daarom vandaag zelf maar begonnen met het water geven van de gewassen die buiten staan. Met name de aardappelen. Ik heb al een paar kopjes aan zien komen, dus volgende week de eerste blaadjes! En de wortelzaadjes zijn gekiemd.

Ik begin al langzaam uit te kijken naar de eerste aardbeien. De planten staan nu volop in bloei, dus bij de juiste temperaturen heb ik over een week of drie de eerste! Bij het fruit duurt het wat langer. De peren hebben al gezet. Er zitten al kleintjes aan. Maar de appel begint juist hiermee en de kers is net uitgebloeid. Ik heb de bomen gecheckt op ongedierte en er een behoorlijk aantal rupsjes uitgehaald. 

De werkzaamheden van het Paasweekeinde waren gericht op de kas. De zaaisels van little gem heb ik achterin de kas gepland. Ook de oude teelten heb ik er zo goed als uitgehaald. Er staan alleen nog twee rijtjes raapstelen, een vakje spinazie [prachtig donker groen!] en twee bloemkool. Die gaan er volgende week uit en dan gaan de komkommer-, tomaten- en peperplanten erin. De komkommerplanten heb ik de afgelopen weken thuis, op de vensterbank, met succes opgekweekt. Vandaar dat ik deze week nog een portie paardenmest heb ingespit. Vooral de komkommer houdt van warme voeten en bij het rotten van de mest komt er volop warmte vrij. Wat zit de natuur toch mooi in elkaar...

Grow your own! - Update 21 april

Saladeverhaal door

stevenvanpaassen

stevenvanpaassen

Kookliefhebber

Ik ben opgegroeid tussen de groente in het dorp Den Hoorn, een regio waar veel telers hun groente telen.  Ik heb tuinbouw gestudeerd en ben uiteindelijk terechtgekomen op de Communicatie... Lees verder

Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten en seizoensgroente!