Blog

Moestuin tips

Grow your own! - Update 2 maart

Al jaren heb ik mijn eigen moestuin waarin ik diverse groenten teel. Iedere week schrijf ik een verslag over de afgelopen week, waarin ik van heel dichtbij laat zien hoe de groenteteelt in zijn werk gaat en hoe leuk het is om je eigen groenten te telen! 

2 maart 2014:

Heerlijk weer een paar uurtjes in het zonnetje in de moestuin gewerkt. Ik heb nu over de gehele buitengrond mest gestrooid. De paardenmest is niet alleen voor voeding van de grond, maar ook voor het stimuleren van bodemleven. Dus moest de mest in de grond worden gespit. Wel weer even buffelen. Had ik eerder aan moeten denken, want nu spit ik de hele moestuin voor de tweede keer. Goed voor de spieren, maar volgend jaar dus al in november mest rijden en pas daarna spitten.

Na de rabarber en bieslook beginnen ook andere planten zich te laten zien. Tot mijn verrassing bloeide er al een paarse anemoon tegen de achterkant van het kasje. En ook de knoppen van de bessen en peer beginnen te 'schuiven'. 

In het kasje is er van de vorige week gezaaide spinazie nog niets te zien. Heb ik een zomerras gezaaid? Als er volgende week nog niets te zien is, zaai ik overnieuw. Ik heb ook weer de zaaitafel neergezet en heb gele krootjes en pastinaak gezaaid. Volgende week is de eerste sla in het kasje goed. En ik heb ook al een bloemkooltje gezien....

Grow your own! - Update 2 maart

Saladeverhaal door

stevenvanpaassen

stevenvanpaassen

Kookliefhebber

Ik ben opgegroeid tussen de groente in het dorp Den Hoorn, een regio waar veel telers hun groente telen.  Ik heb tuinbouw gestudeerd en ben uiteindelijk terechtgekomen op de Communicatie... Lees verder

Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten en seizoensgroente!