Blog

Moestuin tips

Grow your own! - Update 16 februari

Al jaren heb ik mijn eigen moestuin waarin ik diverse groenten teel. Iedere week schrijf ik een verslag over de afgelopen week, waarin ik van heel dichtbij laat zien hoe de groenteteelt in zijn werk gaat en hoe leuk het is om je eigen groenten te telen! 

16 februari 2014:

Ik zou pas begin maart weer beginnen, maar kon het niet laten om gisteren weer eens wat in de moestuin te gaan werken. Ondanks de vele wind en afgelopen regen is de temperatuur, met continu tussen de 5 en 10 graden, ongekend hoog. Als dan ook nog de zon voelbaar in kracht wint, gaat het tuindersbloed weer stromen. Daarom direct maar de bloemkoolplanten geplant die ik van mijn schoonvader heb gekregen. Zes planten onder plat glas en zes planten buiten; uiteraard onder een net. Als het weer zo blijft kunnen dat mooie kolen worden... Vervolgens ben ik ook nog flink bezig geweest met de schutting achter de bessenstruiken. Deze is helemaal begroeid met Hedera van de buren. Ik heb nu de helft weggehaald.

En vandaag is weer zo'n mooie dag met veel zon. Ik denk dat ik daarom straks nog wat spinazie ga zaaien in het kasje, alwaar de spinazie en sla vrolijk groeien. Wat een verschil met vorig jaar!

Grow your own! - Update 16 februari

Saladeverhaal door

stevenvanpaassen

stevenvanpaassen

Kookliefhebber

Ik ben opgegroeid tussen de groente in het dorp Den Hoorn, een regio waar veel telers hun groente telen.  Ik heb tuinbouw gestudeerd en ben uiteindelijk terechtgekomen op de Communicatie... Lees verder

Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten en seizoensgroente!