Blog

Moestuin tips

Grow your own! - 15 maart

Al jaren heb ik mijn eigen moestuin waarin ik diverse groenten teel. Iedere week schrijf ik een verslag over de afgelopen week, waarin ik van heel dichtbij laat zien hoe de groenteteelt in zijn werk gaat en hoe leuk het is om je eigen groenten te telen! 

15 maart 2014:

Weer een dag op de moestuin gewerkt. Het was wel wat frisser dan de afgelopen weken, maar ik was na een weekje werken wel weer even 'ergens anders'. Vandaag een rabarber bijgeplant. Het hoekje na het platglas moet een echte rabarberhoek worden. Rabarber vind ik niet alleen een prachtige plant; het is ook erg lekker als moes maar ook als taart. 

Verder de aardbeienbak verlengt. Als je goed op de foto kijkt, zie je nu ook achter de knoflook een bak. De plantjes zijn uitlopers van afgelopen jaar en heb ik van de winter overgehouden in het kasje, dus die konden zo de bak in. De stro moet ze beschermen tegen een eventueel nog komende nachtvorst. Ik heb straks - hoop ik - dubbel zoveel aardbeien.

Achter het kasje heb ik het net netjes gehangen en eronder een geultje met compost klaarliggen voor de peulen. Van buurman Jan heb ik plantjes kapucijners gekregen en geplant.

De peulen heb ik vorige week gezaaid. Ik heb stiekem onder de zaaigrond gekeken en zag de zaden al kiemen. Hetzelfde geldt voor de tuinbonen. De kiemplantjes van de Salanova en gele bietjes komen al boven de grond. 

Nog even twee flink andijvie en een sla gesneden. Zowel de andijvie als de sla groeien nu snel, dus dat wordt flink dooreten... En mijn peer is nog niet zover, maar de knoppen staan inmiddels wel op springen.

Grow your own! - 15 maart

Saladeverhaal door

stevenvanpaassen

stevenvanpaassen

Kookliefhebber

Ik ben opgegroeid tussen de groente in het dorp Den Hoorn, een regio waar veel telers hun groente telen.  Ik heb tuinbouw gestudeerd en ben uiteindelijk terechtgekomen op de Communicatie... Lees verder

Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten en seizoensgroente!