Blog

Reizen & Cultuur

Al wat groeit en bloeit

Ik geloof niet dat het uitmaakt waar in de wereld je woont, maar zo ongeveer rond dit tijdstip heeft iedereen wel een paar weken vakantie. In Nederland, waar ik woon, kun je er de klok op gelijk zetten: zodra mijn vakantie afgelopen is, wordt het mooi weer. Ook dit jaar barst de zomer los, net op het moment dat ik weer aan de slag ben. Zijn de weergoden mij minder gezind? Nu, ik vermoed dat zij weten dat niets mij zo inspireert als de wisseling der seizoenen en dan met name in al het eetbaars dat groeit en bloeit. En het is juist dit laatste waar ik mij tijdens mijn vakantie wat meer in heb verdiept.

Onlangs stelde een Love My Salad fan via Facebook de vraag welke bloemen je kunt eten. Zelf gebruik ik al jarenlang graag de bloemen van kruiden in mijn salades en maak ik siroop van vlierbloesem. Maar ik weet dat er talrijke culinaire mogelijkheden zijn met nog veel meer eetbare bloemen. Daar wilde ik wel eens meer over weten. 

Tijdens mijn vakantie kreeg ik de kans om te gaan wildplukken, zoals dat heet, met niemand minder dan Edwin Florès. Edwin is professioneel wildplukker en weet alles van eetbare planten, bessen, paddenstoelen en ja, ook bloemen. Wat een genot! Het is werkelijk fantastisch om met zo iemand op pad te gaan en ik kan jullie verzekeren dat ik inmiddels heel anders mijn hond uitlaat. Want daar waar ik ineens weer een prachtige eetbare bloem ontdek, mag hij natuurlijk zijn pootje niet meer optillen ;-)

Tijdens mijn eindeloze zoektocht naar culinaire schatten, verrast de natuur mij telkens weer. Ik word er zo blij van! Daarom vind je deze maand op mijn Love My Salad pagina een bijzondere salade vol bloemenpracht. Al dat moois, moeten we gewoon vieren, vinden jullie niet?

Culinaire groet,
Larisse van der Haar-Buijze (Nederland)
auteur |culinair schrijver | tv-kok |trainer-coach

Al wat groeit en bloeit

Saladeverhaal door

Larisse

Larisse

food blogger

Koken, bakken en het schrijven van recepten is al jarenlang mijn grote passie en ik breng heel wat uurtjes in mijn keuken door. In 2010 heb ik mijn bedrijf Larisse® opgericht en later dat jaar... Lees verder

Geef je op voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe recepten en seizoensgroente!